سرخ کردنی هایی که بسیار مفید می باشد
رژیم مدیترانه ای فواید بسیار زیادی دارد که باعث کاهش ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و کند شدن روند زوال عقل و آلزایمر خواهد شد.
رژیم مدیترانه ای اسپانیایی یکی از این نوع رژیم ها می باشد که میزان سبزیجات و روغن زیتون تازه در آن بسیار زیاد است. سبزیجات و روغن زیتون منبع سرشار از اسید فنیک و آنتی اکسیدان هستند که از مواد اصلی در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی می باشد.
آنتی اکسیدانها موادی هستند که از تشکیل رادیکالهای آزاد در سلولها جلوگیری میکنند. آنتی اکسیدانها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند. اما میزان آنتی اکسیدان در مواد غذایی بستگی به نوع پخت آن دارد و ممکن است در برخی روش های پخت حتی به مقدار بسیار زیادی کاهش یابد.
محققان دانشگاه گرانادا در کشور اسپانیا میزان حداکثر آنتی اکسیدان سبزیجات را در انواع روش های پخت مورد آزمایش قرار دادند. سبزیجات آزمایش شده شامل سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی و بادمجان بود.
محققان ۱۲۰ گرم از سبزیجات سیب زمینی، کدو تنبل، گوجه فرنگی و بادمجان را بصورت پوست کنده با سه روش سرخ کردن عادی، پختن و سرخ کردن با روغن زیتون آزمایش کردند. در این آزمایش از مواد HPLC به منظور اندازه گیری میزان اسید فنیک در هر یک از سبزیجات استفاده شد.
نتیجه آزمایشات نشان داد که میزان اسید فنیک انتقال یافته و میزان آنتی اکسیدان سبزیجات در حالت سرخ شده با روغن زیتون به مراتب از پختن این مواد خوراکی بالاتر است. به عبارت دیگر در این پخت و پز خواص اصلی این سبزیجات تغییر نمی یابد.
اگرچه آنتی اکسیدان در هر سه نوع روش پخت موجود می باشد ولی میزان اسید فنیک در روش سرخ کردنی با روغن زیتون به مراتب بیشتر از سایر روشها می باشد.
منبع:
http://tebroom.com/exercise-and-nutrition/news-and-information-feeds/which-is-very-useful-frying/